Kuře po lovecky - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře po lovecky

Masová

Kuře po lovecky

Uvaříme případně víc a zamrazíme.


Počet porcí: 4
Doba přípravy: do 30 minut


8 velkých plátků anglické slaniny nakrájených na větší kousky
4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí nakrájená na větší kousky
200  g malých žampionů
1 lžíce hladké mouky
400 g konzervovaných loupaných rajčat s česnekem
1 kostka hovězího vývaru
střik worcesterské omáčky
hrst nasekané petrželky



V nižším kastrolu škvaříme slaninu asi dvě minuty, aby začala hnědnout. Vsypeme kousky kuřete a smažíme tři čtyři minuty, až začnou hnědnout. Poté zvýšíme teplotu a přisypeme houby. Po několika minutách vše zaprášíme moukou a utvoříme jíšku nebo jen osmahneme.

Přilijeme rajčata i s nálevem, rozdrobíme kostku vývaru, promícháme a na vyšším plamenu vaříme deset minut. Pak už jen zastříkneme worcesterem, přimícháme petrželku a podáváme se šťouchanými bramborami nebo s rýží.



Správná kostka:  
Použít můžeme i kuřecí nebo zeleninový vývar, ale právě hovězí dodá jídlu tu pravou, masovou chuť.

Vhodné nádobí:
Pravý čínský wok z uhlíkaté oceli. Výborný k počátečnímu smažení slaniny, kuřete a hub, a i dalšímu vaření. V případě použití woku jsou vhodnější čerstvé žampióny na plátky, smažíme stirfry až ucítíme typickou houbovou vůni.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky