Jednoduchá - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Jednoduchá

Bezmasá > Zelenina kvašená

Skvělé recepty na fermentovanou zeleninu k masu a pro další příležitosti. Inspirujte se!

Hledáte recepty na kvašenou zeleninu, kterou byste mohli naservírovat svým hostům při domácí grilovačce? Inspirujte se a vyzkoušejte některou z našich pečlivě posbíraných lahůdek. Záleží jen na vás, kterým druhům dáte přednost a do jaké pochoutky se nakonec zamilujete, ale věřte, že je rozhodně z čeho vybírat.


Jednoduchá kvašená zelenina

Pokud chcete udělat něco pro své zdraví, připravte si tuto chuťovku, která zabere jen zlomek vašeho času, ale přinese spoustu pozitiv. Ostatně neváhejte si prohlédnout i recepty na jarní saláty, které rozhodně stojí za pozornost.

1 kg mrkve
250 g fazolových lusků
7 stroužků česneku
300 g květáku
1 lžička mletého černého pepře (může být i červený pepř)
1 ½–2 lžíce mořské soli
1 litr vody

Zeleninu očistíme a nakrájíme podle vlastního uvážení.

Sůl rozmícháme ve vodě a oloupaný česnek dáme na dno připravené čisté lahve.

Na česnek nasypeme mletý černý pepř a začneme vrstvit jednotlivé druhy zeleniny na střídačku.

Když je sklenice plná, zalijeme jí vodou se solí až k hrdlu.

Pomocí plastové špachtle či špejle pojedeme po vnitřním obvodu sklenice, čímž uvolníme vzduchové bubliny.

Sklenici uzavřeme ideálně víkem s pružinou, aby byla zelenina opravdu ponořená, případně použijeme voděodolné závaží a klasické víčko, pokud nemáme to s pružinou.

Necháme kvasit při pokojové teplotě cca 19–21 stupňů po dobu 5 dnů.

Poté ochutnáme, jestli nám chuť a struktura vyhovuje.

Když je to podle našich představ, přesuneme sklenici/nádobu do chladničky a nadále již skladujeme v chladu.

Chuť se bude každým dnem vyvíjet a měnit.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky