Hranolky zeleninové - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Hranolky zeleninové

Bezmasá > Trouba horkovzdušná a mimi

Hranolky zeleninové

Pro 2 osoby


1/2 cukety
1 sladký brambor (batát)
1 mrkev
1 vejce
3 lžíce mouky
6 lžic strouhanky
sezamová semínka nebo mák


  1. Cuketu, mrkev i batáty nakrájejíme na hranolky. Mrkev krájíme na slabší kousky než ostatní měkčí zeleninu.
  2. Fritézu necháme předehřát na 200 °C.
  3. Do jedné misky nasypeme mouku a ve druhé misce rozšleháme vejce. Do třetí misky si nasypeme strouhanku kam dle chuti můžeme přidat sezam nebo i mák. Pokud jsme zvyklí, tak si můžeme také přidat sesame nebo oblíbené koření (špetka soli, pepř, nebo paprika).
  4. Všechny hranolky postupně obalíme jako v „trojobale“. Mrkvové hranolky si zatím odložíme stranou.
  5. Před smažením doporučujeme lehce pomazat boční strany fritovacího koše olejem, aby se hranolky při fritování nepřipékaly na stěny.
  6. Mrkvové hranolky vložíme do fritézy a nastavíme na 200 °C a dobu na 10-13 minut.
  7. Nezapomeneme každých 5 minut hranolky protřást.
  8. 7 min před koncem přidáme i ostatní hranolky a smažíme společně dalších 7 min.
  9. Jakmile uplyne doba smažení a ozve se zvukový signál, tak hranolky vyndáme a necháme vychladnout.
  10. Servírujeme s čerstvým kompotem nebo pikantním dipem.


Tip: Tvrdší zeleninu krájíme na menší kousky než měkčí suroviny.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky