Cuketu, mrkev i batáty nakrájejíme na hranolky. Mrkev krájíme na slabší kousky než ostatní měkčí zeleninu.
Fritézu necháme předehřát na 200 °C.
Do jedné misky nasypeme mouku a ve druhé misce rozšleháme vejce. Do třetí misky si nasypeme strouhanku kam dle chuti můžeme přidat sezam nebo i mák. Pokud jsme zvyklí, tak si můžeme také přidat sesame nebo oblíbené koření (špetka soli, pepř, nebo paprika).
Všechny hranolky postupně obalíme jako v „trojobale“. Mrkvové hranolky si zatím odložíme stranou.
Před smažením doporučujeme lehce pomazat boční strany fritovacího koše olejem, aby se hranolky při fritování nepřipékaly na stěny.
Mrkvové hranolky vložíme do fritézy a nastavíme na 200 °C a dobu na 10-13 minut.
Nezapomeneme každých 5 minut hranolky protřást.
7 min před koncem přidáme i ostatní hranolky a smažíme společně dalších 7 min.
Jakmile uplyne doba smažení a ozve se zvukový signál, tak hranolky vyndáme a necháme vychladnout.
Servírujeme s čerstvým kompotem nebo pikantním dipem.
Tip:Tvrdší zeleninu krájíme na menší kousky než měkčí suroviny.