Koprová omáčka s vejcem - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Koprová omáčka s vejcem

Bezmasá

Koprová omáčka s vejcem

Klasický recept z minulého století na chutnou koprovku servírovanou s vejcem uvařeným natvrdo a houskovým knedlíkem.


600 ml mléka
300 ml vývaru
200 ml smetany
80 g másla
4 ks vejce
4 lžíce hladké nebo lněné mouky
2 lžíce vody
4 lžičky octa
svazek čerstvého kopru
cukr
sůl


V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek mléka přivedeme do varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut, podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu.

Kopr omyjeme a posekáme nadrobno, svaříme ho s octem, vodou a máslem. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme.

Vejce uvaříme natvrdo. Koprovou omáčku servírujeme s houskovým knedlíkem a natvrdo uvařenými vejci, které jsme rozkrojili na půlky.



Doporučení:

Jako další přílohu můžeme použít vařené brambory.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky