Skvělé recepty na fermentovanou zeleninu k masu a pro další příležitosti. Inspirujte se!
Hledáte recepty na kvašenou zeleninu, kterou byste mohli naservírovat svým hostům při domácí grilovačce? Inspirujte se a vyzkoušejte některou z našich pečlivě posbíraných lahůdek. Záleží jen na vás, kterým druhům dáte přednost a do jaké pochoutky se nakonec zamilujete, ale věřte, že je rozhodně z čeho vybírat.
Kvašené papričky jalapeňos
Tak na tuhle zeleninu se vám budou sbíhat sliny už když ji budete připravovat. Česnek a solný nálev dokáží hotové zázraky. Bude to super příloha ke grilovanému či pečenému masu.
250 g papriček jalapeňos nakrájené na dlouhé čtvrtky
6 stroužků česneku nakrájeného na plátky
2 polévkové lžíce jemně mleté soli
4 hrnky vody
Papričky naskládáme do velké čisté sklenice, přihodíme k nim česnek a vložíme závaží, aby papriky zůstaly ponořené.
Sůl rozmícháme ve vodě, čímž si připravíme takzvanou solanku.
Přelijeme papriky solným roztokem a nádobu dostatečně utěsníme.
Odložíme ji na místo se stálou pokojovou teplotou a necháme ji kvasit po dobu 1 měsíce.
V průběhu fermentace můžeme občas zkontrolovat a pokud nám bude jejich kyselost vyhovovat dříve, tak se klidě mohou začít konzumovat i dříve.
Pak už jen stačí přenést sklenici do lednice a spotřebovat během 6 měsíců.