Kromě vypsaných surovin už opravdu nic dalšího... Toto kuře peču již spoustu let a téměř nemá konkurenci... Uvědomuji si jednoduchost receptu a tudíž i jeho možnou všeobecnou známost. Ale - pročítala jsem veškeré "kuřecí" recepty zde a na tento předpis jsem nenarazila. Proto jsem se rozhodla se o něj podělit. A... odolejte pokušení to něčím "vylepšit"... Jediné povolené je trošku sekané petrželky k posypání brambůrek.
Troubu předehřejeme na 230°C. Žampióny očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme částí másla a vložíme plátky žampiónů. Spodní stranu kuřecích stehen osolíme, položíme na žampióny a povrch posypeme vrchovatou lžičkou soli a polovinou lžičky černého pepře. Poklademe plátky zbylého másla a vložíme na hodinu do trouby. Po celou dobu troubu neotvíráme, nic nepodléváme, rozhodně nepřeléváme a ničím nehýbeme. Jakmile zacinká kuchyňská minutka, pekáček vyndáme, kuře necháme 10-15 minut odpočinout a servírujeme s vařenými brambory.