2 lžíce rajčatového protlaku (rozmíchaného ve sklenici s vodou nebo s vývarem do objemu 1/2 sklenice)
2 dl drůbežího vývaru nebo voda
Očištěné, omyté kuře se rozsekne na polovinu, odsekne se páteř, rozkrojí na čtvrtky, nařežou se stehenní a křídelní klouby. Případně můžeme kuře zbavit kůže a rozporcované maso vykostit (doporučeno). Maso se osolí, opepří a opeče se z obou stran na oleji.
Přidá se cibule nakrájená na plátky, česnek, zalije se 1/2 sklenicí červeného vína, krátce se pod pokrývkou podusí, přidá se rajčatový protlak smíchaný s trochou vývaru nebo vody a dusí se doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme vývarem nebo vodou. Před dodušením se dochutí solí a pepřem.
Poznámka:
Při dušení se může přidat bobkový list, rozmarýn nebo tymián.