Kuře na myslivecký způsob - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře na myslivecký způsob

Masová

Kuře na myslivecký způsob

Osvědčený recept, výborná chuť.


1,2 kg kuřete
1 lžička soli
pepř
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
1,5 dl červeného vína (1/2 sklenice)
2 lžíce rajčatového protlaku (rozmíchaného ve sklenici s vodou nebo s vývarem do objemu 1/2 sklenice)
2 dl drůbežího vývaru nebo voda


Očištěné, omyté kuře se rozsekne na polovinu, odsekne se páteř, rozkrojí na čtvrtky, nařežou se stehenní a křídelní klouby. Případně můžeme kuře zbavit kůže a rozporcované maso vykostit (doporučeno). Maso se osolí, opepří a opeče se z obou stran na oleji.

Přidá se cibule nakrájená na plátky, česnek, zalije se 1/2 sklenicí červeného vína, krátce se pod pokrývkou podusí, přidá se rajčatový protlak smíchaný s trochou vývaru nebo vody a dusí se doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme vývarem nebo vodou. Před dodušením se dochutí solí a pepřem.


Poznámka:
Při dušení se může přidat bobkový list, rozmarýn nebo tymián.


Vhodné přílohy:
Různě upravená rýže, těstoviny.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky