Kuřecí Tikka kebab - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuřecí Tikka kebab

Masová

Kuřecí Tikka kebab
Chicken Tikka


Chicken Tikka je hybridní pokrm, který kombinuje dávku tepla se zjemňujícím efektem jogurtu. Původně byl vytvořen, aby sloužil britským kolonialistům, kteří nezvládli horko indické kuchyně.

Tyto špízy se tradičně pečou v hliněné peci zvané Tandoor, ale perfektně fungují na vašem zahradním grilu. Jogurtová marináda zůstává na svém místě a vytváří hlubokou kůrku plnou chuti, díky níž je toto jedno z nejoblíbenějších jídel na světě.


Kebab
8 kuřecích stehen bez kůže a kostí
1 střední červená cibule
1 velká červená paprika
6 až 8 špejlí


Marináda
1¼ šálku (290 g) bílého jogurtu
1¼ šálku (200 g) bílé cibule, nakrájené nadrobno
Šťáva z 1 velkého citronu
2 stroužky česneku, nasekané
1 až 2 chilli papričky zbavené semínek a nakrájené nadrobno
2 lžičky přepuštěného másla (ghí)
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky soli
1½ lžičky mletého koriandru
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička strouhaného zázvoru
½ lžičky černého pepře

K podávání
1 velká zelená cibule, nakrájená nadrobno
¼ šálku (4 g) nasekaných listů koriandru


1. Smícháme všechny ingredience na marinádu a 1 šálek (230 g) směsi si necháme na polévkovou omáčku. Bastingovou omáčku uchováváme v samostatné nádobě v lednici, dokud nepřijde čas podlít kuře.

2. Kuřecí stehna odřízneme přebytečný tuk a nakrájíme je na 2,5 až 3 cm kostky.

3. Kuřecí kostky vložíme do uzavíratelného plastového sáčku. Nalijeme kuře na marinádu a jemně promícháme, aby se obalilo. Odstraníme veškerý přebytečný vzduch ze sáčku, uzavřeme jej a umístíme jej do chladničky na 4 až 6 hodin.

4. Předehřejeme gril na střední teplotu. Když je gril připraven, naolejujeme grilovací rošty těsně před vložením kebabů.

5. Oloupeme a nakrájíme červenou cibuli na 3 cm kousky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na 3 cm kousky.

6. Marinované kuřecí kostky napíchneme na špízy, střídavě s kousky papriky a červené cibule.

7. Umístíme kebab na gril. Grilujeme celkem 13 až 15 minut a první polovinu doby vaření podléváme odloženou omáčkou.

8. Jakmile kuře dosáhne vnitřní teploty 74°C, vyjmeme kebab z grilu.

9. Kebab podáváme s nakrájenou zelenou cibulkou a koriandrem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky