Fermentované kousky - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Fermentované kousky

Bezmasá > Zelenina kvašená

Skvělé recepty na fermentovanou zeleninu k masu a pro další příležitosti. Inspirujte se!

Hledáte recepty na kvašenou zeleninu, kterou byste mohli naservírovat svým hostům při domácí grilovačce? Inspirujte se a vyzkoušejte některou z našich pečlivě posbíraných lahůdek. Záleží jen na vás, kterým druhům dáte přednost a do jaké pochoutky se nakonec zamilujete, ale věřte, že je rozhodně z čeho vybírat.

Fermentované kousky zeleniny

Tento jednoduchý recept vám pomůže vykouzlit lahodnou, a hlavně zdravou lahůdku nadupanou probiotiky.

Tato verze je díky chilli papričkám trochu ostřejší, ale rozhodně stojí za to. Naložte si pořádnou pacičku třeba ke kusu masíčka v podobě steaku.


2 polévkové lžíce Himalájské soli (pokud nemáme, nahradíme mořskou)
1 litr vody
250 g květáku rozebraného na růžičky
8 ředkviček nakrájených na čtvrtky
3 mrkve na proužky
150 g zelených fazolek
12 stroužků oloupaného česneku
5 dlouhých zelených chilli papriček (případně červené)
1 lžíce kuliček černého pepře


V odměrce smícháme himalájskou sůl s vodou. Mícháme tak dlouho, až dokud se sůl nerozpustí. Důležité je, aby měla voda pokojovou teplotu.

Do větší sklenice naskládáme všechnu zeleninu, přisypeme kuličky černého pepře a zalijeme připravenou vodou se solí.

Nádobu pečlivě uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě na stálém místě.

Takto bude zelenina kvasit po dobu 3 dnů.

V případě, že se nahoře utvoří nějaká plíseň, není nutno panikařit, jednoduše ji jen odstraníme.

Po třech dnech ochutnáme, a pokud nám nebude chuť vyhovovat, můžeme nechat kvasit ještě další den nebo dva.

Poté uložíme zeleninu do lednice, kde vydrží i měsíc a více.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky