Čínská brokolice ústř. om. - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Čínská brokolice ústř. om.

Čínská a jiná

Čínská brokolice s ústřicovou omáčkou


Toto je „skutečné řešení“ - Čínská brokolice s ústřicovou omáčkou, kterou dostanete v čínských restauracích. Recept si můžete přečíst na mnoha stránkách s recepty, není to jen obyčejná ústřicová omáčka na dušené zelenině! Trvá to jen několik minut pomocí šikovného tipu na vaření brokolice v páře v mikrovlnce pomocí potravinové fólie.

Porcí 2 ● 8 minut příprava


½ velké nebo 1 malá čínská brokolice (je s listy místo růžic - dostupnost Lídl))
½ lžičky kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžičky sójové omáčky
1 polévková lžíce čínského vína na vaření
½ lžičky sezamového oleje
½ lžíce rostlinného oleje (nebo řepkového nebo arašídového)
½ lžičky cukru
1 stroužek utřeného česneku
1 lžička čerstvého zázvoru, mletého nebo jemně nasekaného


Ořízneme konce čínské brokolice, opláchneme pod tekoucí vodou, setřeseme přebytečnou vodu a zabalíme do potravinářské fólie.

Dáme do mikrovlnné trouby po dobu 1 a ½ minuty - zkontrolujeme, zda je uvařená, ale stále pevná. Pokud brokolice potřebuje více vaření, přidáme  30 sekund. Po uvaření ihned sundáme z potravinářské fólie, jinak se bude stále vařit. Při rozbalování budeme opatrní, protože je horký!

Složíme čínskou brokolici dohromady a nakrájíme na délku 10 cm a skládáme na sebe.

V malém hrnci smícháme vodu a kukuřičnou mouku, promícháme, aby se rozpustila. Poté přidáme zbývající ingredience, přivedeme k varu na vařiči, vaříme 30 sekund, aby omáčka zhoustla, a poté odstavíme ze sporáku.

Omáčkou polijeme čínskou brokolicí a podáváme. Nejlépe podáváme teplé.


Poznámka

Čínské víno na vaření lze nahradit saké nebo sherry.

Na fotografii je omáčka hladká, protože je odstraněn česnek a zázvor.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky