Tradiční španělská tortilla naplněná sýrem a šunkou!
2 velké brambory (cca 400 g) nakrájené na malé kousky
1 malá cibule jemně nasekaná
5 vajec
6 plátků sýrů (děravých, například jarlsburg)
3 plátky šunky
sůl
pepř
trochu olivového oleje (případně slunečnicového)
Zahřejeme velkou pánev na středním ohni a přidáme 2 lžíce oleje. Přidáme brambory a cibuli a smažíme po dobu 15 minut, nebo až do změknutí, a brambory s cibulí téměř úplně šťouchadlem rozmačkáme. Do misky přidáme vejce a koření (sůl a pepř) a zamícháme.
Umístíme 20 cm pánev na teplo a přidáme olej. Přidáme ⅓ bramborové směsi, pak na ni položíme 3 plátky sýra, plátky šunky, zbývající sýr a nakonec směs ⅔ brambor. Vaříme na mírném ohni po dobu 5 až 10 minut, pak použijeme talíř, pánev talířem přiklopíme, pánev s talířem opatrně otočíme a sandwich vyklopíme do talíře. Podáváme teplé, pokud možno ihned.