Mouku prosejeme přes síto na mouku, aby se pěkně odlehčila, smícháme se solí a nasypeme na vál. Vidličkou uděláme důlek, do něj vyklepeme vajíčka a přidáme vodu, můžeme také přidat 1 lžíci olivového oleje, těsto bude pružnější. Pak vidličkou zpracováváme těsto. Až začne být těsto kompaktnější, vidličku odložíme a čistýma rukama vypracujeme tužší těsto.
Těsto necháme cca 1 hodinu odpočívat pod plastovou miskou a potom můžeme zpracovat. Tvoříme obdélníky, které vkládáme do strojku. Po lehkém zaschnutí těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy.
Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, okořeníme, zaprášíme lehce hladkou moukou a 20 minut podusíme s pokrájenými rajčaty.
Bešamel připravíme běžným způsobem. Nejprve na pánvi necháte rozpustit máslo, které následně zaprášíte hladkou moukou, čímž vytvoříte světlou jíšku. Poté přidáte mléko a rozmícháte do hladka. Na závěr dochutíte solí a lehce muškátovým oříškem, s ním ale opatrně, je totiž velmi aromatický.
Brokolici nalámeme na drobné růžičky. Které krátce povaříme a ihned vkládáme do ledové vody, aby se zachovala svěží barvu.
Vrstvíme do vymaštěného pekáče vždy vrstvu těstovin, ½ mletého masa, brokolici, vše zalijeme ½ bešamelu a zasypeme lehce strouhaným sýrem. Opakujeme na další vrstvy se zbytkem ingrediencí.
Nádobku poté vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 až 40 minut, těstoviny natáhnou tekutinu z rajčat a brokolice, takže budou vláčné i bez předvaření.
Suroviny lze různě obměňovat, například lze použít kuřecí maso a žampióny. Vegetariánskou variantu s tofu apod.
V případě tužšího těsta můžeme připravené lasagne 5 minut předvařit v osolené vodě.