Bábovka kynutá - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bábovka kynutá

Moučná > Bábovky

Kynutá bábovka (1947)


45 dkg krupičkové nebo hladké mouky
l
8 dkg cukru
citronová kůra
tlučená nebo prášková vanilka
2 a ½ dkg droždí
¼ l mléka
3 žloutky
12 dkg másla
5 dkg hrozinek
2 a ½ dkg másla na formu
3 dkg strouhanky


Do ohřáté mísy si dáme prosátou mouku, cukr, sůl, citronovou kůru a utlučenou vanilku. Pak tam nalijeme vykynutý kvásek, připravený z droždí, trochu cukru, mouky a vlahého mléka, načež přidáme ve zbytku vlahého mléka umíchané žloutky a rozehřáté máslo a vypracujeme řidší těsto. Pak přidáme hrozinky a dobře je zamícháme. Bábovkovou formu vymažeme dobře syrovým máslem, vysypeme houskou, těsto do ní nalijeme a dáme vykynout na ¾ hodiny. Potom bábovku pečeme v mírnější troubě asi jednu hodinu. Prochladlou bábovku vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky