Detoxikace trávicího traktu - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Detoxikace trávicího traktu

Hubnutí

Recept na detoxikaci a revitalizaci trávicího systému.

Udržování vašeho trávicího traktu v dobré kondici dokáže výrazně přispět k hubnutí. No a právě na tento účel vám dnes nabízíme jeden extra účinný recept. Jde o salát, který dokáže vyčistit váš trávicí systém, odplavit toxiny z těla, dodat vám více vlákniny a vyrovnat pH hladinu v těle.


Zelí
červená řepa
mrkev
citronová šťáva
rostlinný olej (nejlépe olivový, avokádový nebo lněný)
nějaké dochucovadlo (volitelné)
bylinky


Vezmeme 3 díly zelí, 1 díl červené řepy a 1 díl mrkve a nakrájíme vše na menší kousky, jako jsou kostky nebo plátky, podle vašeho výběru. Mrkev a zelí jsou syrové, červená řepa může být vařená. Pak přidáme nějaké bylinky nebo koření na dochucení a celé dobře zamícháme. Nakonec přidáme rostlinný olej a trochu čerstvé citronové šťávy. Váš salát na detoxikaci a regeneraci trávicího systému je připraven ke konzumaci.

Jezte tento salát 3 dny za sebou na večeři a výsledkem budete skutečně velmi mile překvapeni. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Tento salát vám dodá množství vitamínů, minerálů, vlákniny, pektinu a dalších prospěšných látek pro váš trávicí systém i cele tělo.



Ukázkový jídelníček po očistě

Množství jsou uváděna pro ženu, pro muže se doporučuje navýšení o 25 %.


Pitný režim

  • Neperlivá voda 2 a více litrů celkově denně
  • Čaj rooibos, zelený čaj, bílý čaj


Snídaně

  • pohanková nebo jáhlová kaše (40 g nevařené pohanky nebo 40 g nevařených jáhel), uvařená v rýžovém "mléce" (150 ml)
  • s ořechy (10 g)
  • s chia semínky (5 g)
  • se skořicí


Dopolední svačina

  • šťáva z červené řepy
  • a mrkve
  • celkem 0,5 l šťávy


Oběd

  • Salát z uvařené čočky (80 g nevařené čočky)
  • kolečka krátce podušené mrkve (40 g)
  • vajíčko (1 ks)
  • zálivka z vinného octa (1 lžíce) a olivového oleje (1 lžíce)


Odpolední svačina

  • šťáva ze špenátu
  • celeru
  • jablka
  • celkem 0,5 l šťávy


Večeře

  • 300 g dušená brokolice
  • lžička másla
  • na páře připravený filet ze pstruha (150 g)




Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky