Zprudka ze všech stran opečené, pak podušené kuře s příchutí mleté červené papriky a dalšího koření, servírované s jemnou, narůžovělou omáčkou.
4 ks porcí kuřete (nebo vykostěná stehna)
1 ks cibule
60 g tuku (másla)
20 g hladké mouky
1/8 l kysané smetany
mletá paprika
sůl
voda na podlívání masa
Na rozehřátém másle usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme. Porce kuřete osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a po obou stranách opečeme. Po chvíli maso podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (při dušení maso obracíme).
Měkké kuře vyndáme. Do kysané smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme. Pak přidáme do šťávy z masa a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dosolíme. Kuře vložíme zpět do omáčky.
Doporučení:
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými těstovinami.