Majonéza domácí - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Majonéza domácí

Bezmasá

Majonéza domácí

Podomácku vyrobená pochutina ideální jako příloha k syrové zelenině a studenému masu! Přidáme několik snítek pažitky nebo nastrouhanou citronovou kůru a získáme vynikající omáčku třeba na grilované ryby.


1 vaječný žloutek
1 polévková lžíce hořčice
1 kávová lžička octa
sůl
pepř
20 cl, tj. 2 dl nebo 200 ml, oleje


Do nerezové misky s hustou metlou a víkem dáme žloutek, hořčici, ocet, sůl a pepř.

Hnětací přístroj s metlou zapneme na rychlost 4 a přiléváme olej po troškách. Jakmile se olej řádně promíchá se zbytkem směsi, přístroj necháme několik sekund běžet, aby se majonéza řádně ušlehala.

Vaše majonéza je připravená! Přelijeme ji do nádoby a před servírováním vychladíme v ledničce.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky