Podomácku vyrobená pochutina ideální jako příloha k syrové zelenině a studenému masu! Přidáme několik snítek pažitky nebo nastrouhanou citronovou kůru a získáme vynikající omáčku třeba na grilované ryby.
1 vaječný žloutek
1 polévková lžíce hořčice
1 kávová lžička octa
sůl
pepř
20 cl, tj. 2 dl nebo 200 ml, oleje
Do nerezové misky s hustou metlou a víkem dáme žloutek, hořčici, ocet, sůl a pepř.
Hnětací přístroj s metlou zapneme na rychlost 4 a přiléváme olej po troškách. Jakmile se olej řádně promíchá se zbytkem směsi, přístroj necháme několik sekund běžet, aby se majonéza řádně ušlehala.
Vaše majonéza je připravená! Přelijeme ji do nádoby a před servírováním vychladíme v ledničce.