Domácí rohlíky - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Domácí rohlíky

Moučná

Domácí rohlíky


Minulo se vám doma pečivo a nechce se vám do obchodu? Připravte domácí rohlíky a věřte, že z obchodu je už nikdy nekoupíte. Nejjemnější jednoduché domácí rohlíky.


1 kg hladká mouka
250 ml olej
600 ml mléka
2 kostky droždí
1 lžíce kr. cukr
2 lžíce sůl
sezam nebo kmín na posypání

Můžeme samozřejmě připravit i z polovičního množství surovin.


200 ml mléka ohřejeme, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme cukr rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme dvě kostky droždí a necháme vzejít kvásek.

Do větší misky prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé mléko, sůl a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto opět zpracujeme a necháme kynout. Z vykynutého těsta oddělíme menší kousky - oddělíme přibližně stejné kousky a zpracujeme do kuličky (35 až 40 ks).

Každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky přendáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme je na plechu chvíli kynout.

Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 °C, cca 10 až 12 minut. Před pečením je můžete potřít olejem, rozšlehaným vajíčkem nebo teplým mlékem, posypat kmínem nebo sezamem.

Upečené rohlíky zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme stát 4 až 5 minut.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky