Hranolky domácí - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Hranolky domácí

Bezmasá > Trouba horkovzdušná a mimi

Domácí hranolky

Pro 2 osoby

500 g brambor
špetka soli


  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky (cca 1 cm tlusté)
  2. Hranolky necháme 30 minut ležet ve vodě a poté osušíme.
  3. Fritézu předehřejeme na 140 °C.
  4. Osušené hranolky vložíme do fritovacího koše polijeme lžící oleje. Snažíme se olejem pokapat všechny hranolky rovnoměrně. Pokud jsme zvyklí, můžeme si přidat i oblíbené koření na hranolky.
  5. Hranolky necháme smažit prvních 18 min na 140 °C
  6. Doporučuje se smažit hranolky po dávkách max do 500 g.
  7. Aby byly hranolky rovnoměrně hotově, tak každých 5 minut protřeseme.
  8. Po prvním smažení (18 min. na 140 °C) hranolky lehce opepříme a necháme vychladnout.
  9. Fritézu necháme nahřát na 180 °C
  10. Podruhé smažíme 12 min na 180 °C. Nezapomínáme hranolky občas promísit.
  11. Jakmile se dokončí i druhé smažení, tak hranolky vyndáme a osolíme a můžeme servírovat.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky