Rychlá minutka, která kralovala v českých kuchyních a hospodách v minulém století. Orestované nudličky vepřové kýty podušené na pánvičce spolu s cibulí, kapiemi a feferonkami.
750 g vepřové kýty
100 g sterilovaných kapií bez nálevu
100 g sladkokyselých okurek
100 g kečupu
2 ks feferonek
1 ks středně velké cibule
worcesterská omáčka
mletý černý pepř
olej
sůl
Oprané a důkladně okapané maso nakrájíme na nudličky, osolíme, dochutíme pepřem. Na oleji maso orestujeme téměř do měkka. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, Nakonec vložíme nakrájené okurky a kapie, najemno pokrájené feferonky zbavené jadřinců, kečup a několik kapek worcesterské omáčky, Pokrm necháme krátce podusit.