Proč fermentovanou - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Proč fermentovanou

Bezmasá > Zelenina kvašená

Skvělé recepty na fermentovanou zeleninu k masu a pro další příležitosti. Inspirujte se!

Hledáte recepty na kvašenou zeleninu, kterou byste mohli naservírovat svým hostům při domácí grilovačce? Inspirujte se a vyzkoušejte některou z našich pečlivě posbíraných lahůdek. Záleží jen na vás, kterým druhům dáte přednost a do jaké pochoutky se nakonec zamilujete, ale věřte, že je rozhodně z čeho vybírat.


Proč jíst fermentovanou zeleninu?


Pickles, jak se také této zelenině říká, pomáhá udržovat naši střevní mikroflóru v kondici. Je to jednoduchý, levný a maximálně užitečný způsob uchování různých druhů zeleniny.

Není na škodu si udělat dostatečné zásoby zejména na zimní období. Ostatně přes zimu je to ideální náhrada čerstvé zeleniny, navíc bohatá na minerály, vitamíny, enzymy a probiotiky.

Nejen, že si konzumací posilujeme imunitu, ale také udržujeme zdravá střeva i správné trávení, zároveň s tím dochází snáze k vylučování nežádoucích toxinů z těla, ale i zahánět únavu či snižovat tlak.


Jaké druhy zeleniny se hodí na fermentaci?

Zelí
Mrkev
Cibule
Červená řepa
Květák
Brokolice
Kedlubna
Ředkvičky
Okurky
Jiné



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky