Filipínské kuře Adobo se skrývá za snadným asijským receptem, který si zamilujeme. Běžné ingredience se správným receptem vyčarují filipínský poklad přímo u vás doma.
1 menší cibule, nakrájená
8 stroužků česneku, drcený
¾ šálku sójové omáčky
½ šálku octa (raději méně a dochutíme dle své chuti)
2 bobkové listy
1 celé kuře, naporcované
NESOLIT, PAK MOŽNÁ PODLE CHUTI
Kuře vložíme do elektrického hrnce pro pomalé dušení a pečení (tzv. pomalý hrnec), nemáte-li k dispozici, použijte jakýkoli hrnec.
V menší misce smícháme cibuli, česnek, sójovou omáčku, ocet a bobkové listy. Vytvořenou směsí polijeme kuře.
Hrnec zakryjeme, velmi pomalu dusime při nízké teplotě, dokud kuře není zcela měkké, cca 6 až 8 hodin (?).
Můžeme ozdobit čerstvým koriandrem a bobkovým listem. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Vaříváme-li v tlakovém hrnci. Přidáme kuře, pak vložíme směs, přilijeme trochu vody. Pak papiníme při nízké teplotě 25 minut (u indukce na 500 W, jakile začne tlakový hrnec papinit). Kuře vyjmem, přilijeme trochu vody, podle toho, kolik chceme omáčky, vyndáme bobkové listy, směs rozšleháme v hrnci ponorným mixérem, necháme vařit. Smícháme asi 1 lžíci kukuřičného škrobu s vodou, vařící směs zahustíme podle potřeby. Obereme maso a vrátíme jej do omáčky.