Tyto česnekové šťouchané brambory jsou úžasné, jednoduché. Kaše s bramborovými slupkami. To je jeden z důvodů, proč jsou v tomto receptu na bramborovou kaši ponechány slupky jako nutriční faktor. Když jí někdo hranolky nebo pečený brambor, obvykle si dává i zakysanou smetanu. Nyní v tomto receptu není zakysaná smetana, ale většina receptů používá mléko, půl na půl nebo smetanu. Ale proč nikdo nezkusil použít podmáslí? Je to sladkokyselé, stejně jako zakysaná smetana, a většina lidí to má ráda s pečenými bramborami. Věřte tomu nebo ne, je to dokonalá rovnováha. Každopádně tato kombinace je skvělá kdykoli.
6 až 8 červených brambor, vařené
2 stroužky česneku, nakrájené
2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
2 lžíce másla
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
100 ml mléka
1 a ½ šálku podmáslí na polití kaše
Brambory dobře opláchneme a uvaříme ve slané vodě 25 až 30 minut. Vařené brambory rozkrojíme a rozmačkáme i se slupkami. Přidáme česnek, petrželku, máslo, pepř a lžičku soli. Kaši šleháme a přidáváme horké mléko. Ušlehanou kaši před podáním polijeme podmáslím.