Pokud chceme recept s chřestem, který je jednoduchý a lahodný, není nic jednoduššího než tento recept. Rychlé blanšírování a orestování na pánvi s olivovým olejem, solí a pepřem je vše, co potřebujeme k dosažení dokonalosti. Takto uvařený chřest nejenže neuvěřitelně chutná, ale hodí se téměř ke každému hlavnímu chodu. Jde o samotný základ pro mnoho dalších receptů.
4 až 6 porcí
1 svazek chřestu
Vroucí voda (blanšírování)
2 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř na dochucení
Postupujeme podle pokynů ve video-návodu k tomuto receptu.
Ze svazku chřestu odkrojíme spodní třetinu stonku – ty nepoužijeme. Do vroucí vody vložíme stonky chřestu a vaříme asi 30 vteřin. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme blanšírovaný chřest a smažíme za občasného obracení stonků. Osolíme a opepříme. Osmažený chřest přendáme na talíř.