Připravíme si přibližně 6 koleček z listového těsta (průměr cca 13 cm).
Na suché pánvi orestujeme piniové oříšky.
Mozzarellu slijene a nakrájejíme na malé kostičky.
Cherry rajčátka také nakrájejíme na jemno.
Nakonec pokrájejíme i orestované oříšky.
V misce smícháme mozzarellu, rajčátka, 20g oříšků a pesto.
V jiné misce rozšleháme vaječný žloutek.
Na připravená kolečka opatrně lžící naneseme směs z pesta a mozzarelly. Směs pokládáme vždy jen na polovinu kolečka.
Těsto přehneme tak, aby se uvnitř náplň uzavřela. Důkladně těsto spojíme.
Na povrchu bochánku můžeme vidličkou udělat mřížky.
Fritézu předehřejeme na 180 °C
Vytvořený bochánek potřeme z horní strany rozšlehaným žloutkem a posypeme oříšky.
Připravené bochánky vložíme do fritovacího koše. Pokud si myslíme, že je potřeba, tak podložíme pečícím papírem, ale dbáme na to, aby se nezakrylo celé dno a mohl cirkulovat vzduch. Papír musí být však dostatečně zatěžkaný surovinami, aby v koši „nepoletoval“ a nemohl se dostat až k topnému tělesu.