Mouku je vždy lepší prosít přes sítko, s těstem se pak lépe pracuje. Smícháme všechnu mouku. Přidáme sůl, znovu pořádně promícháme.
V mouce uděláme důlek, do ní nalijeme vlažné mléko, cukr a buď sušené nebo čerstvé droždí - vnitřek jakéhokoliv pečiva má úplně jiný nádech. Samozřejmě, nejlepší je doma vypěstovaný kvásek.
Počkáme 10 min. Následně přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto.
Kynutí těsta:
S těstem pracujeme alespoň 3-4 min. Potom ho přikryjeme utěrkou a necháme kynout 45 - 60 min.
Příprava na plech:
Po vykynutí rozdělíme těsto na 7 částí (7 kaiserek), vytvarujeme kuličky - formičkou nebo nožem uděláme čáry. Přikryjeme utěrkou a necháme stát 20 min. Nakonec jen potřeme vajíčkem a posypeme sezamem.
Pečeme 15 min na 200 stupních. Potom ztišit na 150 stupňů. Střídáme dolní a horní ohřev v troubě, aby se nám dopekli vnitřek - alespoň 30 min.
Kaiserky
Pečivo necháme trochu vychladnout, i když teplé chutná fantasticky. Natřeme tím, co máme rádi. Čerstvé, teplé, křupavé, se dají jíst i samy.