Recept, který zdomácněl v českých kuchyních již více, jak před 100 lety! Jde o mleté masové šišky usmažené na tuku, servírované s brambory, hořčicí, tatarkou a cibulí.
400 g mletého masa (směs hovězího + vepřového)
100 ml 12 % smetany na vaření
2 ks stroužky česneku
1 ks cibule
2 lžíce kvalitní worcesterské omáčky
2 lžičky majoránky
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička chilli
čerstvě drcený pepř
sádlo nebo olej
sůl
K podávání:
Tatarská omáčka, hořčice, cibule.
Maso promícháme se smetanou a necháme přes noc v lednici. Přidáme najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a ostatní ingredience, pořádně promícháme a tvoříme válečky. Smažíme za častého obracení v rozpáleném tuku (sádlo nebo olej) cca 15 až 20 minut, maso by mělo být uvnitř růžové.