Křupavé houby s koprovou omáčkou - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Křupavé houby s koprovou omáčkou

Masová > Houby

Křupavé houby se studenou koprovou omáčkou


250 g hub
100 g strouhanky
30 g nastrouhaného čedaru
1 lžičku mleté papriky
2 žloutky

Na omáčku:
4 zralá rajčata
125 g krémového smetanového sýru
100 g přírodního jogurtu
1 svazek čerstvě nasekaného kopru
1 stroužek česneku
sůl
pepř


Houby očistíme a zbavíme je příliš dlouhých nohou. Strouhanku smícháme s mletou paprikou a strouhaným sýrem. Žloutky vyšleháme do pěny a houby pečlivě obalíme nejprve ve žloutku a pak ve strouhance.

Obalené houby dáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě při 190 °C asi 15 minut dozlatova. Rajčata spaříme vroucí vodou, zbavíme slupek a semen a dužinu nasekáme na kostičky.

Smetanový sýr promícháme s jogurtem a koprem, česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do omáčky. Tu pak dochutíme solí, pepřem a na závěr vmícháme rajčata. Podáváme k pečeným houbám.




Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky