Bábovka jednoduchá - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bábovka jednoduchá

Moučná > Bábovky

Jednoduchá bábovka (1947)


12 dkg másla
6 dkg cukru
2 žloutky
sůl
citrónová kůra,
2 a ½ dkg droždí
¼ l mléka
50 dkg krupičkové nebo hladké mouky
2 a ½ dkg másla
3 dkg strouhanky


Nádivka:
10 dkg máku
½ dkg másla
¼ l mléka
4 dkg cukru
3 dkg perníku
tlučená skořice
citrónová kůra
1 hořká mandle
3 dkg rybízové zavařeniny nebo medu


Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme sůl, citrónovou kůru, vykynuté droždí, vlahé mléko a tolik prosáté krupičkové nebo hladké mouky, aby bylo těsto tak husté jako na buchty. Dobře je vypracujeme a dáme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na vále na obdélník, potřeme jej na stéblo silně připravenou studenou makovou nádivkou, zatočíme v kotouč a těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a necháme půl hodiny kynout. Pak pečeme bábovku v dobře vytopené troubě hodinu. Prochladlou vyklopíme a pocukrujeme.


Maková nádivka.
Utlučený nebo umletý mák uvaříme s cukrem v mléce do měkká. Měkký mák utřeme v míse, přidáme máslo, strouhaný perník a tlučenou skořici, citronovou kůru, hořkou mandli a kousek rybízové zavařeniny nebo medu a čokolády. Dobře umíchanou a studenou nádivkou plníme nebo potíráme těsto.


Rozpočet:

12 dkg máku
¼ l mléka
4 dkg cukru
14 dkg másla
3 dkg žlutého perníku
tlučená skořice
citrónová kůra
1 hořká mandle
3 dkg rybízové zavařeniny nebo medu
2 dkg čokolády



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky