Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme sůl, citrónovou kůru, vykynuté droždí, vlahé mléko a tolik prosáté krupičkové nebo hladké mouky, aby bylo těsto tak husté jako na buchty. Dobře je vypracujeme a dáme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na vále na obdélník, potřeme jej na stéblo silně připravenou studenou makovou nádivkou, zatočíme v kotouč a těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a necháme půl hodiny kynout. Pak pečeme bábovku v dobře vytopené troubě hodinu. Prochladlou vyklopíme a pocukrujeme.
Maková nádivka.
Utlučený nebo umletý mák uvaříme s cukrem v mléce do měkká. Měkký mák utřeme v míse, přidáme máslo, strouhaný perník a tlučenou skořici, citronovou kůru, hořkou mandli a kousek rybízové zavařeniny nebo medu a čokolády. Dobře umíchanou a studenou nádivkou plníme nebo potíráme těsto.