Bramborový paprikáš s kuřecím - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bramborový paprikáš s kuřecím

Masová

Bramborový paprikáš s kuřecím masem

2 porce


2 kuřecí stehenní řízky
1 lžíce sádla
1 cibule
100 g uzené slaniny nebo klobásy
1 lžička sladké maďarské papriky
1 lžíce maďarského koření na guláš
pálivou papriku dle chuti (nebo 1 feferonku)
sůl
čerstvě mletý pepř
kuřecí vývar nebo voda na podlití
300 g brambor


Maso i slaninu nakrájíme na kousky velikosti soust. Brambory oškrábeme, omyjeme, jednu menší bramboru necháme, ostatní nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme vodou a necháme stranou.

Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky. Ve větším rendlíku na sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, po chvilce i slaninu a orestujeme. Přidáme papriky i gulášové koření a necháme za stálého míchání rozvonět, pak mírně podlijeme.

Přidáme slité brambory, tu menší nastrouháme (dostatečně paprikáš zahustí). Přidáme sůl, pepř a tolik vývaru nebo vody, aby byla do výše brambor. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme do změknutí a požadované hustoty.

Pokud má někdo rád polévkovou konzistenci, dá víc vývaru nebo vody.

Podáváme s chlebem, doplníme kyselou okurkou, nakládanými paprikami nebo zeleninovým salátem.


Poznámka:

Recept a několik dalších mám asi 50 let od kamarádky, původem z Maďarska. Uvařit lze paprikáš s jakýmkoli masem, např. vepřovým, skopovým nebo bez masa s houbami. Dělá se většinou z celého nasekaného kuřete, ale já mám raději bez kostí.




Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky