2 čajové lžičky sušeného česneku (nebo přiměřeně čerstvého)
2 čajové lžičky italského koření
25 g strouhaného parmezánu
olivový olej
jogurtový nebo jiný oblíbený dresing
Brambory nakrájíme na „měsíčky“ a vložíme do mísy (dle libosti je můžeme oloupat a nebo nechat omytou slupku). Velikost určuje dobu přípravy. Čím tenčí jsou, tím rychleji budeme mít hotovo.
Do mísy s bramborami nalijeme lžíci olivového oleje a dobře promícháme.
Fritézu předehřejeme na 180 °C.
V jiné míse smícháme sůl, česnek a koření.
Do omaštěných brambor přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme.
Brambory posypeme směsí kořením.
Takto připravené brambory vložíme do fritézy.
Smažíme na uvedenou teplotu 180 °C
Doporučujeme každých 10 min brambory protřást.
Servírujeme s jogurtovým nebo jiným dresingem. Můžeme posypat čerstvě nakrájenou petrželku.