Švédské kuličky - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Švédské kuličky

Bezmasá > Trouba horkovzdušná a mimi

Švédské kuličky

PŘIBLIŽNĚ 30-35 KULIČEK


600 g mletého masa
1 cibule
1 stroužek česneku
75 g strouhanky
2 vaječné žloutky
1/2 lžíce zázvoru (mletý)
1/2 lžíce bílého pepře
1/2 lžíce kardamonu
1/2 lžíce skořice
1/2 lžíce soli


  1. Cibuli a česnek nasekáme najemno a potom přidáme mleté maso.
  2. Do mísy přidáme 2 žloutky.
  3. Přidáme ještě strouhanku, bylinky a koření. Vše důkladně promícháme.
  4. Z takto připravené směsi připravíme malé kuličky o velikosti ping-pongového míčku (cca 4 cm).
  5. Fritézu předehřejeme na 180 °C.
  6. Kuličky vložíme do fritézy a smažíme 6 min na 180 °C.


Tip:

Cibuli se snažíme nakrájet opravdu na co nejjemnější kousky. Čím víc najemno, tím lépe. Pokud připravíme kuličky o větším průměru, tak je musíme smažit déle … cca 7-8 min na 175 °C.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky