Boloňské špagety - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Boloňské špagety

Masová

Boloňské špagety


1/4 hrnku (60 ml) olivového oleje
1 středně velká mrkev nastrouhaná najemno
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
450 g libového mletého hovězího
1 lžíce sušeného oregana
1 lžíce sušené bazalky
1 malá konzerva (cca 85 - 100 g) rajčatového protlaku (ne pyré)
3 stroužky česneku utřeného
1/2 hrnku (120 ml) červeného vína volitelné
1 lžíce Worcestershire omáčky
1 plechovka (á 400 g) krájených rajčat
1/2 hrnku (120 ml) mléka
sůl a pepř podle chuti
strouhaný parmazán
špagety uvařené


V hlubším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nastrouhanou mrkev a cibuli a několik minut smažíme. Mrkev s cibulí dáme k okraji hrnce a přidáme mleté maso, za stálého míchání smažíme několik minut, dokud nezhnědne. Pak vmícháme zpět k masu mrkev s cibulí a promícháme.

Přidáme oregano a bazalku. Promícháme.

Přidáme protlak, promícháme a smažíme pár minut. Přidáme lisovaný česnek a promícháme.

Přidáme červené víno (pokud používáme) a promícháme. Přidáme Worcesterskou omáčku a krájená rajčata, opět promícháme. Nakonec přidáme mléko, promícháme a necháme vařit min. 45 minut, ideálně 2 hodiny.

Podáváme se špagetami a čerstvým strouhaným parmazánem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky