Rychlá minutka z hovězí svíčkové, cibule, smetany, červeného vína a dalších ingrediencí.
500 g hovězí svíčkové
200 g žampionů
2 dcl zakysané smetany
1 dcl červeného vína
1 malá konzerva rajčatového protlaku
1 ks cibule
naložené okurky
máslo
pepř
sůl
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Na másle osmahneme cibuli a přidáme připravené maso, za občasného promíchání opečeme ze všech stran. Když je maso orestované, přidáme nakrájené žampiony, protlak chvíli vše dále restujeme, pak pokrm zalijeme smetanou a červeným vínem, chvíli dusíme do měkka, ochutíme pepřem a solí. Podáváme s hranolky nebo rýží, na talíři jednotlivé porce ozdobíme kopečkem smetany a na kostičky pokrájenou okurkou.