Segedínský guláš - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Segedínský guláš

Masová

Segedínský guláš

Vepřové plecko na cibulce se zelím, zjemněné smetanou.


500 g vepřové plece
300 g sterilovaného zelí
300 g sádla
40 g hladké mouky
0,2 l smetany
3 ks stroužků česneku
1 ks menší cibule
mletá paprika
trochu vody
kmín
sůl


Na polovině sádla orestujeme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájené maso. Osolíme, vmícháme mletou papriku a zalijeme trochou horké vody. Přidáme ještě kmín a dusíme do poloměkka. Přidáme vymačkané, překrájené sterilované zelí a světlou jíškou (připravíme tak, že druhou polovinu sádla a hladkou mouku osmažíme dorůžova, přidáme trochu vody a dobře rozmícháme), dusíme doměkka. Krátce před koncem do guláše ještě přidáme utřený česnek, smetanu a ještě chvíli za stálého míchání povaříme.



Doporučení:
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky