Tyrosin - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Tyrosin

Zdraví > Aminokyseliny

Je složen z 59,5% uhlíku, 6% vodíku, 26,5% kyslíku, 8% dusíku. Molekulová váha 181.


Bezpodmínečně nutný k tvorbě červených a bílých krvinek.
Podílí se na tvorbě a vývoji tělových buněk a tkání.
Podporuje funkci nadledvinek, hypofýzy a štítné žlázy. Aktivní složka pigmentových buněk ve vlasech.


Potraviny obsahující tyrosin: alfalfa, karotka, řepa, okurka, salát, pampeliška, tykev, chřestové špičky (syrové), pór, petržel, zelená paprika, špenát, řeřicha potoční, mandle (syrové nesolené), švýcarský sýr, jahody, meruňky, třešně, jablka, červený meloun, fíky.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky