Arginin - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Arginin

Zdraví > Aminokyseliny

je složen z 41,5% uhlíku, 8% vodíku, 18,5% kyslíku a 32% dusíku. Molekulová váha asi 174, závislá na kontrakci molekul.


Je důležitou součástí chrupavky a tkání, ze kterých se přirozeným usazováním vápníku tvoří kosti.
Je důležitý pro strukturu a funkci rozmnožovacích orgánů.
Přispívá k udržování degenerace buněk pod kontrolou a chrání tkáně před tvorbou vředů a rakoviny.


Je obsažen v následujících potravinách: alfalfa, zelená zelenina a saláty, karotka, tykev, okurky, celer, pór, ředkvička, syrové brambory, pastinák.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky