Hydroxyglutamová kys. - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Hydroxyglutamová kys.

Zdraví > Aminokyseliny

Hydroxyglutamová kyselina se skládá z 37% uhlíku, 5% vodíku, 49% kyslíku, 9% dusíku. Molekulová váha 163.


Svým účinkem se podobá kyselině glutamové, ale má větší vliv na tvorbu žaludečních šťáv.

Zúčastňuje se vylučování zažívacích šťáv v těle a tvorby glykogenu.
e důležitá pro játra, která přeměňují za pomoci amylolytických enzymů glykogen na cukr poskytující energii.
Má silný dezinfekční účinek.
Brání vzniku anémie (chudokrevnosti) a zabraňuje nebo zpomaluje odeznění účinku vitaminu C.


Následující potraviny jsou jejím dobrým zdrojem: karotka, celer, petržel, salát, špenát, rajská jablíčka, hrozny, borůvky, maliny, ryngle.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky