Sušené ovoce - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Sušené ovoce

Ovoce

Jestliže není čerstvé ovoce ke koupi, potom se snažte koupit sluncem sušené plody, které nejsou konzervované sírou nebo nějakým jiným způsobem zpracované. Účelem síření sušeného ovoce je zlepšení jeho trvanlivosti a někdy i vzhledu. Za tím účelem se „napájí“ ovoce anorganickou sírou, která se nikdy úplně nevymyje. Proto je lepší si sušené ovoce vybírat a sířené nekupovat.

Všeobecně jsou ale sušené plody užitečné, jestliže čerstvé nejsou. Sušením se redukuje jejich obsah vody na jednu pětinu a obsah přírodních sacharidů, ve formě ovocných cukrů, stoupá na pětinásobné množství.

Nejlepší metoda konzumování sušeného ovoce: po důkladném oprání je narovnáme na hluboký talíř a zalijeme destilovanou vodou tak, aby bylo právě ponořené. Namočené je necháme tak dlouho, až změkne, nesmí být ale rozbředlé. Jestliže ovoce nespotřebuje všechnu vodu z talíře, je to znamení, že jste jí použili příliš mnoho. Takto připravené ovoce uschováme do upotřebení v chladu.



Rozinky



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky