Brusinky - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Brusinky

Ovoce

Brusinky obsahují skoro 90% vody. Jejich obsah síry je mimořádně vysoký. Obsahují velké množství určitých kyselin, především kyseliny šťavelové a taninové. Z toho důvodu reagují v těle kysele, což se podstatně zhoršuje vařením a přidáním cukru.

Za určitých podmínek jsou však syrové brusinky užitečné, například při ledvinových a jaterních poruchách a někdy i při zvýšené činnosti střevní.

Vzhledem ke svému mimořádnému obsahu kyselin jsou brusinky plody, které používáme jen s velkou zdrženlivostí, jestliže je vůbec neškrtneme z jídelníčku.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky