Histidin - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Histidin

Zdraví > Aminokyseliny

Je složen ze 46% uhlíku, 6% vodíku, 21% kyslíku, 27% dusíku. Molekulová váha 155.


Podporuje tvorbu glykogenu v játrech.
Pomáhá zabraňovat tvorbě patologických hlenů v organizmu.
Je důležitou součástí hemoglobinu  (červené krevní barvivo) a spermií, které při oplodnění pronikají do vaječné buňky.
Proto má mnoho co do činění s těhotenskými komplikacemi, například s potratem, předčasným porodem, mrtvým plodem, sterilitou atd.


Dobrým pramenem histidinu jsou následující potraviny: křen, ředkvička, karotka, řepa, celer, okurka, endivie, pór, česnek, cibule, pampeliška, tykvové listy, granátová jablka, zralé a zelené papája-plody.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky