Lysin - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Lysin

Zdraví > Aminokyseliny

Skládá se ze 49% uhlíku, 10% vodíku, 22% kyslíku, 19% dusíku. Molekulová váha 146.


Podílí se na funkci jater a žlučníku, především na látkové výměně tuků.
Je nezbytně nutný pro regulaci současného působení epifýzy, mléčné žlázy, žlutého tělíska a vaječníků.
Zabraňuje degeneraci tělních buněk a tkání.


Potraviny, které nám dodávají lysin, jsou: karotka, řepa, okurka, celer, petržel, špenát, pampeliška, listy tykve, zelené a zralé papája-plody, alfalfa, sójové výhonky (mladé, asi 15 cm dlouhé), jablka, meruňky, hrušky, hrozny.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky