Tryptophan - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Tryptophan

Zdraví > Aminokyseliny

Je složen z 65% uhlíku, 6% vodíku, 15% kyslíku, 14% dusíku. Molekulová váha 204.


Je to substance základního významu při tvorbě buněk v těle od primární pohlavní buňky až k tkáním.
Podílí se na tvorbě a funkci žaludečních a pankreatických šťáv (pankreas = slinivka břišní).
Podporuje výkonnost zraku.


Následující potraviny udržují jeho rovnováhu: karotka, řepa, celer, endivie, pampeliška, fenykl, zelené fazole (syrové), růžičková kapusta (syrová), pažitka, špenát, alfalfa, tykev.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky