Bobuloviny * - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bobuloviny *

Ovoce

Bobuloviny, včetně ostružin, angreštů, borůvek, malin a jahod, stejně jako všechny ostatní jedlé druhy jsou hodnotné výživné potraviny s čisticími vlastnostmi. Všechny mají vysoký obsah vody pohybující se mezi 80% a 90%.

Všechny bobuloviny jsou bohaté na draslík a jiné minerálie, a jestliže jsou zralé, obsahují hodnotné přírodní cukry, které pomáhají při očistě těla.

Jestliže si je potřebujete osladit, použijte medu, nikdy ne továrního cukru, který vyvolává v těle kvašení, a tím kyselou reakci. To se stane i tehdy, jestliže jíme bobuloviny s výrobky z obilí, na buchtách, na dortech nebo v kombinaci s jinými škrob obsahujícími potravinami.

Syrová šťáva z bobulovin je pro tělo zvláště užitečná. Její užitek se však ztrácí konzervováním nebo vařením, čímž se zničí jejich životní síla a prvky se stanou anorganickými.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky