Smíchejte stejný díl pokrájeného špenátu, zelí, celeru, okurky, zelené papriky a rajských jablíček. Pokapejte olivovým olejem a servírujte na křehkých salátových listech. Ozdobte petrželovou natí.
Smíchejte ve velké míse nastrouhanou karotku s ostatní zeleninou. Vytlačte na žloutky trochu karotkové šťávy, přidejte sůl s kořením, pořádně ušlehejte a přidejte k zelenině. Přidejte ořechy a rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte. Pečte asi hodinu v mírné troubě. Krájejte spíše silnější krajíce, aby držely pohromadě, a servírujte na talířích. Toto množství stačí pro 12 osob.
K jídlu můžete servírovat tykev a hrášek. Vařte oboje do měkka v nejmenším možném množství vody. Osolte, okořeňte, přidejte máslo a ihned servírujte. Nezačínejte s vařením dřív, dokud není všechno připravené k servírování, a zůstaňte stát u plotny, abyste si byli jisti, že se hrášek a tykev neuvaří příliš do měkka; jen tak si zachovají svoji přirozenou barvu a chuť.
Ovocný dezert
Hrušky a datle pokrájenéna kostičky a posekané ořechyoslaďte medem a servírujte studené se šlehačkou (rovněž oslazenou medem).
Brusinkové želé s medem
4 šálky opraných brusinek (dbejte na to, abyste odstranili všechny měkké a skvrnité), 2 šálky vody, 1/2 šálku medu na každý šálek přecezené dužiny, 1/8 šálku citrónové šťávy na každé 4 šálky přecezené dužiny.
Vařte brusinky tak dlouho, až prasknou a změknou. Přeceďte je přes síto. Změřte přecezené množství a přidejte med a citrónovou šťávu. Přivede směs za stálého míchání do varu a vařte 7 minut. Odstavte z plotny a plňte připravené čisté sklenice.