Grapefruit * - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Grapefruit *

Ovoce

Grapefruit je prokazatelně náš nejhodnotnější ovocný plod při odstraňování nebo rozpouštění anorganického vápníku, který se usazuje v chrupavkách kloubních při nadměrné konzumaci produktů z bílé mouky (jako např. při artritidě).

Čerstvé grapefruity obsahují organickou kyselinu salicylovou a ta pomáhá rozpouštět anorganický vápník.

Obsahuje také mnoho jiných ovocných kyselin a mnoho cukru. Má téměř 87% vody a je bohatý na draslík a jiné alkalické elementy.

Nepřidávejte k grapefruitům nikdy cukr, protože kyseliny způsobují v těle jeho kvašení a potom reaguje tento plod spíše kysele než alkalicky.

Jestliže grapefruity nebo jejich šťávu konzervujete nebo nějakým způsobem koncentrujete, ztrácí se hodnota organických prvků a kyseliny se mění na anorganické, které mají pro tělo jen nepatrnou cenu.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky