Křen * - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Křen *

Zelenina

Křen je jednou z našich nejcennějších koncentrovaných, přirozených potravin, protože obsahuje jeden z nejúčinnějších prostředků na rozpouštění hlenů v těle, dík vysoce kvalitnímu, silně penetračnímu éteru ze skupiny hořčičných olejů. Ovlivňuje především hleny v prostorách nosu a ve vedlejších nosních dutinách. To se týká kořene rostliny, který pomeleme, nebo ještě lépe, nastrouháme. Nejíme najednou víc než polovinu kávové lžičky. Vzbuzuje sice chuť k jídlu a podporuje vylučování zažívacích šťáv, ale větší množství může dráždit ledviny a močový měchýř.

Křen obsahuje 75% vody a z minerálií 30% draslíku a 29% síry. Jeho kyselé součásti převyšují asi o 10% alkalické.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky