Kyselina asparágová - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kyselina asparágová

Zdraví > Aminokyseliny

se skládá z 36% uhlíku, 5,5% vodíku, 48% kyslíku, 10,5% dusíku. Molekulová váha asi 133.

Pomáhá oddalovat narušování kostí a zubů a podporuje prolínání vápníku z krve do buněk.
Je důležitá pro plíce a dýchací cesty, stejně jako pro srdce a krevní cévy.


Pramenem kyseliny asparágové jsou tyto potraviny: citrony, grapefruity, nesolené mandle, jablka, meruňky, karotka, celer, okurky, petržel, ananas, ředkvička, špenát, rajská jablíčka, řepové listy, řeřicha potoční a červený meloun.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky