2 zralá rajčata nakrájená na kostičky nebo plechovka loupaných rajčat
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
½ sklenice suchého bílého vína
1 snítka petrželky
sůl
pepř
Papriky omyjeme, zbavíme stopky a semínek a nakrájíme na malé kostičky. Vezmeme kuřecí prsa, odstraníme chrupavky a kosti, pokud jsou přítomny, a poté je nakrájíme na kostky více či méně velké jako kostky pepře.
Olej s prolisovanými stroužky česneku dáme na pánev s vyšší teplotou, přidáme maso a orestujeme, přidáme papriky, povaříme asi 5 minut a dochutíme vínem, které necháme odpařit. V tuto chvíli přidáme rajče, sůl, pepř a uzavřeme pokličkou. Vaříme alespoň 20 minut, horkou vodu přiléváme pouze v případě potřeby.
Zatímco se omáčka dovaří, postavíme na sporák hrnec plný vody, po varu osolíme a uvaříme těstoviny. Scedíme al dente a poté přidáme do omáčky na pánvi, ve které se vařilo, promícháme vařečkou, posypeme petrželkou a velmi horké podáváme.