Špagety po uhlířsku Carbonara - Italske menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Špagety po uhlířsku Carbonara

Špagety

Špagety po uhlířsku Carbonara


200 g slaniny
400 g špagety
6 vaječných žloutků
100 g parmazán (případně jiný vhodný sýr)
pepř mletý
sůl
trochu olivového oleje


Na pánev s trochou panenského olivového oleje vhodíme 200 g slaniny pokrájené na nudličky, případně pravou italskou pancettu (italská slanina) a opečeme dokřupava. Zvlášť smícháme 6 žloutků z čerstvých vajec s parmazánem (100 g), osolíme a opepříme a vyšleháme.

Uvařené špagety (400 g balení) vhodíme na pánev se slaninou, proházíme nebo promícháme, stáhneme z plotýnky, přimícháme vyšlehané žloutky a můžeme podávat.


Pancetta je označení pro italskou, slovinskou a chorvatskou slaninu. Pancetta je často asociována pouze s Itálií, ale vyrábí se také ve Španělsku. Liší se podle různých regionů. Jedná se o druh slaniny připravované z nasoleného a okořeněného vepřového boku.

Pancetta se prodává nakrájená na tenké plátky nebo se krájí na kostičky, které dodávají chuť dalšímu jídlu. Patří mezi základní suroviny na přípravu těstovin carbonara.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky