Špagety s rajčatovou omáčkou patří mezi symbolická jídla italské kuchyně. Nejoblíbenější tvar těstovin, omáčka z rajčat, extra panenského olivového oleje a bazalky pro recept, který vždy uspokojí každého. Na oběd nebo večeři, s rodinou nebo přáteli.
Provedení snadný
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 50 min
Porce 4
360 g špaget
800 g loupaných rajčat
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
sůl
černý pepř
Na přípravu špaget s rajčatovou omáčkou si nejprve připravíme omáčku: v hrnci ochutíme olej stroužkem česneku rozpůleným a zbaveným jádřince. Přidáme celá loupaná rajčata, osolíme, přikryjeme a na mírném ohni vaříme 30 minut. Po uplynutí této doby česnek vyjmeme a vše protáhneme mlýnkem na potraviny. Měli byschom dostat kašovitou omáčku.
Vložíme zpět do rendlíku a necháme ještě 10 minut s odkrytou pánví zhoustnout. Mezitím uvaříme špagety al dente, scedíme je a přendáme přímo do pánve s omáčkou. Chvíli mícháme, poté na talíři a doplníme lístkem bazalky a čerstvě mletým pepřem. Špagety s rajčatovou náplní ihned podáváme horké.